CELAH GELEGAR

CELAH GELEGAR


[RAZALI INGIN RAIH SOKONGAN CINA] Jangan Sampai Ditipu dan Diperbodohkan KALI KE-4

Posted: 20 Oct 2013 08:21 AM PDT


Ini contoh sopan santunnya orang Melayu atau pengecutnya Melayu, bila tidak dengan jelas menyebut bahawa MCA sepatutnya berusaha gigih dan melakukan sesuatu bagi memastikan pengunci Cina mengundi BN pada PRU-14.

Kenapa perlu disebut BN yang perlu berusaha gigih sedangkan MCA lah punca pengkhianatan Cina pada PRU-13 yang lalu. Bukan parti komponen BN yang lain.

Orang dah kencing dalam pinggan kamu dah 3 kali berturut-turut tetapi masih dok ingat jasa Cina pada tahun 1999. Dulu tu pon mereka bukan berjasa kepada BN, cuma situasi masa itu mereka belum berpakat dengan Cina Kafir DAP.

Memang BN perlukan undi Cina, tiada siapa yang menafikan, tetapi pemimpin BN yang ada sekarang semuanya pengecut. Langsung tidak berani menegur tindakan penyokong MCA yang mengundi DAP dalam PRU-13. Mereka sepatutnya dihukum atas tindakan JAHAT menikam belakang BN yang selama ini menurut sahaja pelbagai tuntutan Cina termasuk yang melampau dan tidak masuk akal.

Tidak ada pemimpin MCA yang menunjukkan penyesalan yang tidak terhingga mereka atas pengkhianatan pada PRU-13. Seolah-olah mereka bersetuju dengan keputusan tersebut.

Malah akhir-akhir ini, pemimpin mereka berterusan kurang ajar terhadap Kerajaan dan pimpinan BN termasuk dalam isu abu mayat Chin Peng. Mereka beria-ia ingin membawa pulang mayat Chin Peng ke negara ini. Putrajaya perlu membenarkan abu mayat Setiausaha Agung Parti Komunis Malaya Chin Peng di bawa masuk ke Malaysia demi menghormati Perjanjian Hatyai, kata MCA.Begitu juga dalam isu-isu lain yang mereka langsung tidak menghormati kesepakatan dalam BN.

Jika MCA merupakan penyebabnya, maka cakap sahaja terus ke muka MCA. Kita tidak mahu pemimpin Melayu pengecut atau lembik hingga orang Cina menganggap orang Melayu juga penyumbang kepada keputusan teruk PRU-13. Walhal apa yang berlaku sebaliknya, di mana sokongan Melayu terhadap UMNO dan BN telah meningkat.

Raih kembali sokongan pengundi Cina

MUAR - Barisan Nasional (BN) perlu berusaha lebih gigih untuk mendapatkan semula sokongan pengundi Cina selain meraih sokongan penuh pengundi Melayu untuk memastikan parti itu terus kekal memerintah negara ini.

Anggota Majlis Tertinggi (MT) Umno, Datuk Razali Ibrahim berkata BN tidak boleh mengetepikan sokongan pengundi kaum Cina dan memerlukan sekurang-kurangnya 30 peratus undi daripada mereka untuk membina sebuah kerajaan yang kukuh.

"Kita tidak harus lupa pengundi Cina banyak membantu BN mengekalkan kuasa pada pilihan raya umum 1999 apabila Umno, parti yang menunjangi BN berpecah ekoran pemecatan Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada jawatan Timbalan Perdana Menteri.

"Tetapi semasa pilihan raya umum baru-baru ini, mereka ambil kesempatan daripada perpecahan itu untuk menyokong pembangkang dengan harapan boleh mengubah kerajaan.

"Bagaimanapun, ia tidak bermakna kita harus mengetepikan mereka kerana jika mahu terus berkuasa dan kita perlu berusaha untuk mendapatkan sokongan mereka," katanya kepada pemberita di sini hari ini. 

-------------------------------------------------------------------------------

Jom berjuang bersama rakan bloggers di Facebook!

Tunjukkan sokongan anda! Sila Like.

No comments:

Post a Comment

Marilah rakyat Malaysia, berikan pendapat anda supaya anda boleh meluahkan apa yang anda fikirkan kepada semua.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...