House PK

House PK


PANAS BERAPI! LAGI PENDEDAHAN KEKAYAAN NGA KOR MING! DAP MEMANG SIAL PEROMPAK BESAR!

Posted: 16 Sep 2014 05:00 PM PDT

Ahli Parlimen atau ADUN dikenali sebagai wakil rakyat. Sebelum dipilih sebagai wakil rakyat adakah calon-calon ini dipilih oleh rakyat?

Demokrasi Malaysia bukan macam tu..calon wakil rakyat dipilih oleh ahli parti. Betul ka?

Mana ada. Ahli parti pun mana ada hak untuk memilih calon wakil rakyat, sebaliknya dipilih oleh mereka yang berkuasa dalam parti...dan dalam DAP Perak, Ngeh dan Nga merupakan taiko yang paling berkuasa untuk memilih calon.

Dalam PRU 13, ramai yang melobi untuk jadi Ahli Parlimen Kampar tapi akhirnya dapat kat Dr. Ko Chung Sen. Siapa Dr. Kong ini?

Dr. Kong adalah Pakar Jantung di KPJ Ipoh Specialist Hospital. Dia pernah merawat Lee Chee Seng yang diserang sakit jantung dan sebagai balasan kerana "menyelamatkan nyawa" Lee Chee Seng, Lee Chee Seng telah meminta Nga Kor Ming dipilih sebagai calon Parlimen Kampar. He..he..orang DAP layak gantung bendera buat dinner saja la.

Nak cakap tentang demokrasi atau ketelusan dalam DAP? Belajar dari Nga Kor Ming.

Sebelum PRU 13, siapa kenal Yong Choo Kiong atau Paul Yong? Ramai yang tak tau.

Paul Yong juga teringin nak jadi ADUN Tronoh yang pada masa itu disandang oleh Sivakumar. Kalau nak bersaing dengan Sivakumar, susah sikit sebab Sivakumar terkenal dengan Speaker yang kena seret. Lagi pun Sivakumar banyak buat kerja dan terkenal di DUN Tronoh.

Cara yang paling pantas untuk jadi calon ialah dengan "membeli" Nga Kor Ming.


Paul Yong merupakan seorang pemaju perumahan dan dia telah membuat tawaran kepada Nga Kor Ming untuk menjadi rakan kongsi dan mereka menubuhkan sebuah syarikat perumahan yang dikenali sebagai Nova Development. Nga menjadi pemegang saham utama.


Gambar ini diambil semasa projek tersebut dalam pembinaan. Sekarang, dah siap dan sesiapa yang melalui jalan Ipoh-Lumut boleh nampak bangunan rumah kedai di sebelah Stesyen Caltex, Taman Tasek Putra, Tronoh.

So, Nga Kor Ming bukan saja jadi ahli Parlimen dan ADUN, dia juga jadi pemaju perumahan, pengusaha restoran, kedai jahit, ....tu belum termasuk saham yang dipegang dalam banyak lagi bisnis.

Pelaburan Paul Yong dengan "membeli" Nga Kor Ming mendapat dividen yang tinggi apabila Paul Yong dipilih menjadi calon DUN Tronoh dalam PRU 13 yang lalu dan menang.

Susah ka nak jadi calon dalam DAP? Tak susah...cuma beli Nga Kor Ming dah cukup.Nak cakap tentang kronisma? Bullshit. Ini bukan kronisma la...

Ini... ini dipanggil "lu tolong wa...wa tolong lu."

COPY PASTE DARI FACEBOOK MAT SAMAN KATI

PANAS BERAPI! KISAH KEKAYAAN NGA KOR MING SUDAH MAIIN TERSEBAR - SPRM BUAT APA?

Posted: 16 Sep 2014 05:00 AM PDT

Sempena memperingati penipuan yang telah atau pernah dilakukan oleh al juburi Anwar ni, aku nak share dengan korang hasil petikan dari FB yang mempersoalkan kekayaan luarbiasa Nga Kor Meng. Bangkai gajah boleh tutup. Tapi ini bangkai mau tutup macamana maaa?


Semua rakyat Malaysia nak tahu, macamana dia boleh jadi kaya raya dalam sekelip mata? SPRM sudah mula kena siasat dia, kenapa SPRM diam je ni? Oh nak tunggu Rani Kulup buat laporan polis dulu ke? Apa benda ni wei?

AKIBAT TERLEBIH KETUM MAT SABU KINI DIBABIKAN OLEH AHLUL PARTI DIA SENDIRI!

Posted: 16 Sep 2014 04:06 AM PDT

Ini bukna fitnah tadi masa kat Mukatamar Pemuda PAS masa Mat Sabu yang kuat jilat sampai terlekat bulu kat kerongkong nak berucap, kira-kira 50 ahlul PAS yang penyokong Hadi keluar dari dewan. Tak cukup denga tu etua Pemuda PAS juga berikrar dan menyokong penuh keputusan PAS dalam isu MB Selangor!

Jadi mesejnya sudah jelas, mereka tolak Mat Sabu penjilat tegar ni! Padan muka kau Mat Sabu, semua tahu kau ni memang anjing DAp dan Anwar. AKu sampai sekarang tak faham macamana oleh ahlul PAS jadikan dia Timbalan Presiden PAS! WTF were ahlul PAS thinking bila pilih dia? Itu je ke kualiti PAS?

Naib Presiden jangan sebut le lagi nak termuntah kalau sebut nama mereka pun, Hakikatnya PAS memang takde leader atau pemimpin yang berkaliber. So sekarang mampos la korang nakk buang bangkai yang korang sendiri pilih!
-------------------------------------------------------------------------------

Jom berjuang bersama rakan bloggers di Facebook!

Tunjukkan sokongan anda! Sila Like.

No comments:

Post a Comment

Marilah rakyat Malaysia, berikan pendapat anda supaya anda boleh meluahkan apa yang anda fikirkan kepada semua.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...