CELAH GELEGAR

CELAH GELEGAR


Kenapa Pendapat ANJING Dr.Asri (Dr.Maza) & Faisal Tehrani DIAGUNGKAN Oleh Malaysiakini & Malaysian Insider

Posted: 20 Oct 2014 07:21 PM PDT
Mengambil petikan kata-kata Dr. Ridhuan Tee "Hero adalah apabila kita tidak disukai oleh musuh. Jika musuh suka hero, itu bukan hero namanya, itu zero."

Puak Ultra kiasu, sekular, liberal dan pro-sosialis tidak akan sokong mereka yang suka kepada Islam atau penegak Islam serta tidak akan mengangkat pandangan di dalam media mereka seperti Malaysiakini dan The Malaysian Insider. 


Media tersebut sama sekali tidak akan memberi ruang kepada pendapat muktabar dalam Islam. Sebaliknya mereka mengagungkan pendapat yang boleh menghancurkan Islam seperti pendapat Dr. Asri dan Faisal Tehrani.


Siapakah Faisal Tehrani penulis novel?


Faisal Tehrani FT secara bacul berselindung di sebalik karya sastera ala novel cinta untuk menyerang dan menghukum Ahli Sunnah Wal-Jamaah. Dalam tulisannya di malaysiakini dia cuba membayangkan kononnya Syiah tiada masalah untuk berdamping dengan Ahli Sunnah Wal-Jamaah. Kononnya perbalahan antara Sunni dan Syiah itu hanyalah rekaan-rekaan pihak tertentu sahaja. Tetapi anehnya perangai FT dalam novelnya ini saling tak tumpah seperti sikap golongan Syiah Rafidhah yang menolak, menghina dan mempertikaikan para sahabat r.a.h. Walaupun FT bijak bermain bahasa, tetapi itu tidak bermakna dia 'cerdik' menyimpan pekung Syiah-nya itu. Dalam banyak-banyak perkara yang disentuh oleh FT dalam karyanya ini, perkara paling besar yang tak boleh dibiarkan adalah kebiadapan FT terhadap para sahabat r.a.h. 


Baca artikel ringkas penulis ini membongkarkan niat busuk lagi kotor FT terhadap Ahli Sunnah dan para sahabat r.a.h. yang memiliki kedudukan tinggi di sisi Allah SWT dan Rasul-Nya SAW. - ABU HASEEF (klik sini)

Siapakah pula Dr. Asri

Ketahuilah bahawa dr asri bukan pemegang ijazah Syariah & Pengajian Islam. Ijazah pertamanya hanya dalam bahasa arab dan kesusasteraan sahaja. (Baca sini)

Pendapat beliau sentiasa bercanggah dengan pendapat Jawatankuasa Fatwa Kebangsaan yang berpegang dengan Ahli Sunnah Wal-Jamaah. 


Berikut adalah contoh pencanggahan Dr. Asri dalam memberi pendapat. 


Kes DNA babi yang beliau kata tidak haram dimakan.


Menurutnya Dr. Asri DNA khinzir yang terdapat dalam makanan itu terdapat para ulama yang mengharuskannya atas asas proses istihalah. Ini pendapat yang dipegang oleh kebanyakan fatwa di Eropah, Dr Yusuf al-Qaradawi dan lain-lain. 
"Ada dua pandangan berhubung isu ini dan ia tidak begitu besar malah tiada kesepetakatan daripada sarjana Islam mengenainya. 
"DNA dari segi Islam adalah halal maka dari segi umumia juga dianggap halal.
"Selagi ianya halal, maka (DNA babi di dalam coklat) dianggap halal" ujarnya lagi.

Isu kalimah Allah

"Di negara Arab yang penganutnya Muslim, tiada masalah seperti ini. Negara seperti Jordan dan Mesir, kalimah Allah telah digunakan oleh pihak gereja besar lebih 1,400 tahun dahulu lagi" kata Dr. Asri

Kononnya ingin memperlekehkan ulama Malaysia, Beliau mencadangkan bahawa versi lagu-lagu negeri khas patut disediakan kepada BUKAN ISLAM kerana terdapat KALIMAH ALLAH yang disebut di dalam senikata lagu negeri. 


Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-82 yang bersidang pada 5 – 7 Mei 2008 telah membincangkan Isu Tuntutan Penganut Kristian Terhadap Penggunaan Kalimah Allah. Muzakarah telah memutuskan bahawa lafaz Allah merupakan kalimah suci yang khusus bagi agama dan umat Islam dan ia tidak boleh digunakan atau disamakan dengan agama-agama bukan Islam lain. Oleh itu wajib bagi umat Islam menjaganya dengan cara yang terbaik dan sekiranya terdapat unsur-unsur penghinaan atau penyalahgunaan terhadap kalimah tersebut, maka ia perlu disekat mengikut peruntukan undang-undang yang telah termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan.


-------------------------------------------------------------------------------

Jom berjuang bersama rakan bloggers di Facebook!

Tunjukkan sokongan anda! Sila Like.

No comments:

Post a Comment

Marilah rakyat Malaysia, berikan pendapat anda supaya anda boleh meluahkan apa yang anda fikirkan kepada semua.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...