House PK

House PK


KASTAM OH KASTAM! APA CERITA SI TONE TONE KASTAM TERLAMAPU NI?

Posted: 12 Oct 2014 04:01 AM PDTMalu barangkali kerana beberapa kes melibatkan pegawai-pegawai tinggi Kastam yang ditangkap kerana rasuah dan penyelewengan kuasa, ada kakitangan Kastam yang berasakan, tindakan-tindakan tersebut hanya merupakan publisiti kepada PDRM memandangkan pada fahamannya, rasuah lebih banyak dilakukan oleh polis berbanding kastam.

Bukan sesuatu yang menghairankan apabila Kastam menjadi tumpuan sekian lama membabitkan kehilangan berbilion-bilion ringgit dari segi cukai, duti dan eksais, selain ketirisan barangan seludup ke negara ini.

Tanggapan bahawa Ketua Polis Negara berkempen dan cuba menunjukkan yang PDRM lebih bekerja kuat berbanding Kastam Diraja Malaysia, jelas merupakan tanggapan yang sangat jahil, berniat jahat dan cuba menghasut.

Apakah kita akan menyaksikan satu lagi pengakuan kononnya, akaun Facebook pegawai kastam ini telah digodam dan dirampas oleh orang-orang tertentu selain cubaan memburuk-burukkan dan menfitnahnya sepertimana alasan-alasan lain yang diberikan oleh para penghasut yang telah didedahkan dan sesetengahnya telah dikenakan tindakan?

Atau adakah pegawai kastam tersebut cukup berani untuk mengakui kenyataan yang dikeluarkannya tetapi kemudian menyatakan ia hanyalah kenyataan 'main-main'?

Kita tunggu....EH TAK PAYAH TUNGGU LA, DAH ADA PUN CERITERA MINAH KASTAM TERLAMPAU NI

Minah ni kata dia tak berniat nak menghina polis, dia cuma sembang pasal bend ani dalam group whatsapp Kastam je. Oooo boleh la si cik puan Kastam ni mengata dibelakang ya? Menghina polis yang buat kerja lebih banyak dari mereka ya? Baca disini

Sepertimana kita semua tahu KASTAM pun tak kurang hebat perbuatan mereka yang terlampau, nak tau apa dia? Moh kita baca:


Lebih kurang pukul 5:00 petang semalam, sebuah van jenis Mercedez Benz berwarna kelabu bernombor pendaftaran WJV 8208 yang dipandu dalam keadaan mencurigakan telah ditahan sebaik-baik sahaja kenderaan tersebut dipandu keluar dari pemeriksaan kastam di Bangunan Sultan Iskandar laluan kereta masuk Malaysia.

Ketika ditahan oleh pasukan peronda polis, van tersebut cuba meloloskan diri dan cuba mengelak daripada ditahan oleh pihak polis.

Pasukan peronda kemudiannya mengejar van tersebut dan berjaya menahannya di Lingkaran Dalam Johor Bahru. Hasil pemeriksaan mendapati van tersebut penuh berisi muatan arak yang dipercayai tidak membayar cukai kastam memandangkan pemandu berkenaan enggan menunjukkan borang cukai kastam.


Menurut sumber, pihak polis telah menahan pemandu van tersebut, seorang lelaki Melayu berusia 35 tahun.

Sebelum ini, banyak cerita tentang seorang lelaki bernama Ah Tak atau nama sebenarnya Lee Tuck Shau bernombor kad pengenalan 700712-01-606X yang cukup dikenali di Bangunan Sultan Iskandar. Ah Tak dikatakan merupakan kepala sindiket bersama-sama seorang lagi lelaki yang dikenali sebagai Ah Chew. 

Penahanan dan penangkapan yang dibuat oleh polis menunjukkan ada sesuatu yang tidak kena dengan SOP Kastam di BSI. Ditambah pula dengan penyeludupan rokok serta arak yang masih berleluasa menerusi Kompleks CIQ BSI dan Link Kedua Tanjung Kupang.

Dikatakan penyeludupan di Link Kedua Tanjung Kupang pula didalangi oleh Ah Chew.

House PK: Ini semua aku KUTIP dari blog Buletin Sengal beb. So sekarang kita nak tanya minah tembam dari Ksatam ni, siapa yang lebih korup ya? Tanya je tau jangan marah ya...muehehehehehe
-------------------------------------------------------------------------------

Jom berjuang bersama rakan bloggers di Facebook!

Tunjukkan sokongan anda! Sila Like.

No comments:

Post a Comment

Marilah rakyat Malaysia, berikan pendapat anda supaya anda boleh meluahkan apa yang anda fikirkan kepada semua.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...