House PK

House PK


CILI KE ARAK KASI TARUK NI? APA SALAH CM MELAKA?

Posted: 13 Oct 2014 07:11 AM PDT

CM Melaka kata dia tak keluarkan arahan pun untuk diadakan October Fest kat Jonker Walk tapi akhbar melaporkan lain pulak:


Aku dah naik confuse ni sebenarnya, hinggalah aku nampak keratan ni:

Maka tercerah sudah sekarang CM Melaka yang kuat semangat melayunya tidak pernah mengarahkan untuk Oktoberfest ni. Cuma pelik kenapa akhbar tu melaporkan sedemikian? Tak pasal-pasal CM Melaka kena belasah for nothing!

KICK KASI TARUK! APA SALAH PERMATA NEGARA SAMPAI DIPANGGIL BINATANG NI?

Posted: 13 Oct 2014 04:22 AM PDT

Aku tak perlukan  Timbalan Menteri mahupun kaki pengampu buta untuk menyatakan bahawasanya Rosmah makan duit Permata. Bodoh la sesiapa percaya Rosmah gunakan Permata untuk makan duit dan lebih malang lagi puak pembangkang yang memanggil anak-anak Permata ini binatang.

Berdosakah isteri seorang Perdana Menteri yang memikirkan kebajikan anak-anak kita? Selama ini kalau ada anak-anak yang genius pastinya negara lain akan ambil anak tersebut dan sponsor sampai anak tersebut berjaya. Salahkah steri seorang Perdana Menteri memberi peluang kepada anak-anak istimewa ini dicungkil bakat dan dijadikan manusia berguna untuk negara?

Aku paling tak tahan sekali bila ada manusia pertikai pasal peruntukan Permata yang tak le banyak mana pun:

Tahniah rakyat Malaysia yang prihatin tentang #bajet2015 yg dibentangkan beberapa hari lepas. Terutama bajet untuk pendidikan awal kanak-kanak berjumlah RM711 juta.. Keprihatinan mereka kpd Permata Negara menyebabkan mereka merumuskan keseluruhan bajet RM711 juta tersebut semuanya untuk Permata.. Dan seperti biasa pencetus dan penaung program Permata yg mendapat 'pujian' dek dpt peruntukan sebanyak itu..

Kementerian dan agensi yg terbabit dgn pendidikan awal kanak-kanak merangkumi Kementerian Pelajaran, Kemas, Permata dan JPNIN..

Dah tentulah Kementerian dapat majoriti peruntukan tu... Kedua banyak Kemas dan kemudiannya Permata dan JPNIN.. Takpe kita maafkan je orang menyangka peruntukan seven eleven juta tu utk Permata.. Pada saya mereka mengiktiraf pentingnya Permata utk masa depan anak-anak Malaysia sbb itu mereka mahukan sejumlah seven eleven juta tu..

Itu penjelasan ringkas dan jika sesiapa nak tanya pasal Permata Negara, sila bertanya pada Rizal Mansor KLIK SINI

Yang lebih menyedihkan para penyokong kerajaan pun lebih sudu dari kuah mempertikaikan peruntukan yang tak seberapa untuk Permata Negara, apa ke bahalol korang ni? Orang DAP pun faham berapa banyak yang Permata dapat, bawah ni buktinya:

Ada akal guna la, benda baik untuk anak-anak kita pun nak pertikai just because Rosmah nak membela anak-anak kita dan kita tak suka? A[a ke bodohnya ni? Wake up Malaysians, jangan jadi emo tak tentu pasal. Benda baik kita sokong! Tak baik kita terjah la. Apa laaaa
-------------------------------------------------------------------------------

Jom berjuang bersama rakan bloggers di Facebook!

Tunjukkan sokongan anda! Sila Like.

No comments:

Post a Comment

Marilah rakyat Malaysia, berikan pendapat anda supaya anda boleh meluahkan apa yang anda fikirkan kepada semua.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...