House PK

House PK


PANAS BERAPI! GAMBAR ROMANTIK MELAYU DAN CINA DAP TERSEBAR!?

Posted: 19 Oct 2014 12:38 AM PDT


PULAU PINANG 19 Okt. – Beberapa laman blog hari ini menyiarkan gambar kemesraan antara Naib Pengerusi DAP Pulau Pinang, Zairil Khir Johari dengan bekas calon DAP bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Teluk Intan, Dyana Sofya Mohd. Daud.

Rakaman gambar itu dipetik daripada laman sosial Facebook yang menggunakan nama serta wajah Zairil Khir yang juga Ahli Parlimen Bukit Bendera.

Bagaimanapun, akaun Facebook itu yang memuatkan sebanyak 13 gambar `kemesraan' antara Zairil Khir dengan Dyana Sofya yang juga Setiausaha Politik kepada Penasihat DAP, Lim Kit Siang dipercayai palsu.

Antara blog yang memuat naik gambar-gambar `kemesraan' Zairil Khir dan Dyana Sofya itu adalah Badut Rakyat di http://badutrakyat.blogspot.com

SangKalaJari9 di http://sangkakalajari9.blogspot.com 

dan 

TheFlyingKick di http://theflyingkick.blogspot.com

Dalam pada itu, Zairil Khir yang dihubungi Utusan Malaysia langsung tidak menafikan gambar-gambar kemesraan antara beliau dengan Dyana Sofya seperti yang tersebar secara meluas di laman sosial tersebut.

Sebaliknya ketika ditanya mengenai perkara itu, beliau enggan mengulas lanjut dan hanya menyifatkan `politik longkang di Malaysia semakin teruk'.

Malah, Zairil Khir juga tidak memberikan jawapan ketika ditanya sama ada mahu menafikan beliau merupakan individu di dalam gambar yang tersebar itu atau sama ada mahu mengambil tindakan undang-undang.

Sebaliknya beliau berkata, ini bukan kali pertama beliau menjadi mangsa politik `longkang' dan perkara itu berlaku disebabkan tiada isu lain yang boleh dibangkitkan.

"Telefon saya dulu pun pernah digodam," katanya.

House PK: Sebagai rakyat Hakim Negara seperti ditabalkan oleh kaki belasah pungkuoq tu, aku rasa memang betul la gambar-gambar ni. Sebab dia tak menafikan pun. Dia marah sebab dah terbocor dan tak suka bila gambar dia beromen tersebar luas.

Best tau jadi orang Pakatan ni. Kongkek, zina, main bini orang hatta main bontot pun tetap boleh jadi glamer dan popular serta menjadi pujaan ramai walau dah terkantoi berbukti.

Ce kalau puak BN buat takde gambar dan bukti pun si macai bertaraf babi percaya punya. Rosak sungguh bangkai-bangkai pakatan kat Malaysia ni. Eh Yammy mak Dyana Sofea kata ini gambar pelesu tau. Kah kah kah!

Bila kena kat hangpa semua pelesu la, akaun kena hack la kan? Cibai la DAP, tak cukup pakai calon melayu sebagai boneka dengan body-body sekali korang pakai and yet you dare to call this as gutter politics? My ass...

KETUM BERAPI! MAKIN RAMAI MINTAK ANWAR KE SG BULOH!

Posted: 18 Oct 2014 10:56 PM PDT

Kumpulan belia yang cenderung pada Pakatan Rakyat, Lensa Anak Muda Malaysia (LENSA) menimbulkan gesaan agar ketua pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim bersara dari politik.

Gesaan itu bagi menghadapi perhimpunan untuk menyokong Anwar, yang dipromosi dengan nama himpunan 'Rakyat Hakim Negara' yang akan diadakan pada akhir bulan ini.

Jurucakap LENSA, Ekhsan Bukharee berkata, rakyat tidak perlu diheret ke jalan raya setiap kali Anwar menghadapi kes di mahkamah.

Beliau juga mendakwa, semakin ramai yang menunjukkan sikap negatif ke atas bekas timbalan perdana menteri Umno itu.

"Apa yang amat kami harapkan ialah, demi rakyat, Datuk Seri bersaralah, berhijrahlah.

"Nyata semakin ramai yang tidak menggemari Datuk Seri. Jelas sekali modus operandinya sama dan berulang seperti tahun tahun terdahulu.

"Setiap kali Datuk Seri akan disumbat ke dalam penjara, maka setiap kali itulah rakyat akan diheret ke jalan raya.

"Datuk Seri, sampai bila rakyat akan terus terheret dalam semua ini?," soalnya dalam surat yang diperolehi Malaysiakini.

Menurutnya, Anwar perlu bersimpati dengan golongan penyokong yang sejak sekian lama menunjukkan solidariti bersama Anwar.

"Berhimpun, berkumpul, bersorak melaung-laungkan nama Datuk Seri.

"Sampai bila Datuk Seri ingin melihat rakyat berpanas, berkeringat di bawah panas matahari, hanya kerana bersolidariti bersama Datuk Seri," kata Ekhsan lagi.

Himpunan 'Rakyat Hakim Negara' anjuran sayap pemuda PKR, AMK itu diadakan pada tarikh keputusan rayuan terakhir Anwar di Mahkamah Persekutuan dalam kes Liwat II.

KETUM KENA TARUK! ANWAR DAH MULA KERAH ANJING SURUHANNYA TURUN PADANG UNTUK MINTAK NYAWA!

Posted: 18 Oct 2014 07:51 PM PDT


Nampaknya setelah Anwar albjubs kena belasah dalam FB dia sendiri masa dia mintak rakyat jadi hakim negara. Dia sudah kerahkan anjing-anjing dia pulak turun ke padang serata negara dan edarkan risalah.

Kali ini Anwar guna pakai masyarakat Cina pulak setelah gagal dengan melayu.. Bentuk risalah/handbill yang di sebarkan oleh PKR Sg. Petani di kawasan pasar Utc Tmn. Bersatu pagi ini.

Penyebaran handbill diketuai oleh JOHARI.ABDUL ahlul Parlimen SG. PETANI bersama 8 Ajk PKR SG. PETANI.

Aku percaya akan ada banyak lagi usaha-usaha heret rakyat kejalanan bagi menghalalkan perbuatan liwat Anwar. Yang melayu dah sedar, yang bukan melayu lubang mana nak pakai dia kisah ke? 

Itu la persoalan pokoknya....
-------------------------------------------------------------------------------

Jom berjuang bersama rakan bloggers di Facebook!

Tunjukkan sokongan anda! Sila Like.

No comments:

Post a Comment

Marilah rakyat Malaysia, berikan pendapat anda supaya anda boleh meluahkan apa yang anda fikirkan kepada semua.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...