House PK

House PK


20 SEN JE! APA NAK BISING, DEMI BR1M KITA KENA REDHA BCOS GOVT KNOWS THE BEST!

Posted: 01 Oct 2014 06:14 AM PDT

Apa la korang nak bising ni? Minyak baru naik 20 sen je, bukannya 50 sen pun. lagipun bukan minyak dunia yang naik sebenarnya. Kerajaan mengurangkan subsidi je tau. Jangan la marahkan kerajaan. Kita kena terima keputusan mereka sebab GOVERMENT IS ALWAYS RIGHT!

Dsau puluh sen je beb! Kita jangan risau. KPDNKK punya kenyataan aku siarkan kat bawah ni:

Tu dia penjelesan rasionalisasi yang panjang lebar dari KPDNKK. Diharap rakyat terima dengan hati terbuka dan kita redha. Menurut surat KPDNKK yang diketuai oleh HASSAM Malek Ayam ni secara terang-terang dah kata tujuan dikurangkan subsidi adalah untuk kerajaan memberi BR1M kepada rakyat yang memerlukan.

Nampaknya demi BR1M kita kena hadapi semua ini. Sebab itu aku kata kita kena redha. Terima je semua ni demi nak bahagiakan sebahagian rakyat yang lain maka yang lain kena derita iaitu golongan yang tak layak dapat BR1M kena menderita la sikit. Ok apa, kalau nak dikira kakitangan kerajaan pun dalam 2 juta lebih yang tidak layak memdapat subdisi kan? Alaaa undi depa pun bukan ada value kan?

Yang golongan MIDDLE CLASS pulak standby je dengan PESTA KENAIKAN BARANGAN dari Cina DAP yang dah mula berkira-kira untuk menaikkan barangan sesuka hati mereka. Sebenarnya rakyat Malaysia tak takut dengan kenaikan harga minyak, kita takut dengan chain reaction dari kenaikan minyak ni terutama sekali kenaikan harga barang yang tak reti dikawal oleh KPDNKK yang bebal nak mampos.

Aku boleh tulis panjang lebar lagi kat sini. Tapi kan, hakikatnya perlukah BR1M kalau ianya akan menyusahkan sebahagian rakyat yang lain? Kena fikirkan balik dan rakyat Malaysia semua selamat menanti dan menikmati kenaikan harga barang yang gila-gila punya lepas ni ok.

Macam aku cakap dulu, maka Tun Dol al tiduri naikkan minyak sampai 2.70 semua barang dah naik, Najib masuk turunkan harga minyak harga barang tak turun dan selama ini peruncit berketurunan DAP dah makan besar. Sebenarnya tak perlu pun naikkan harga barang, Tapi enforcement macam pukimak! Lembab dan tau nak makan gaji buta je sebab itu kita rakyat takut!

Lagipun Menteri bekas Maybank tu kata rakyat Malaysia semua berpendapatan 5900 ke atas sebulan apa ada hal dengan kenaikan 20 sen ni kan? What say you?

GEMPAR BERAPI! PETROL DAN DIESEL NAK 20 sen MULAI TENGAH MALAM INI

Posted: 01 Oct 2014 03:51 AM PDT

HARGA minyak RON95 dan diesel naik 20sen seliter berikutan langkah penggurangan subsidi mula 12.01 tengah malam ini. Ia diumum oleh KPDNKK-Agendanews
-------------------------------------------------------------------------------

Jom berjuang bersama rakan bloggers di Facebook!

Tunjukkan sokongan anda! Sila Like.

No comments:

Post a Comment

Marilah rakyat Malaysia, berikan pendapat anda supaya anda boleh meluahkan apa yang anda fikirkan kepada semua.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...