Kedah Ke KL

Kedah Ke KL


MCA mula gerak jentera dekati rakyat #PRKPermatangPauh

Posted: 28 Apr 2015 02:13 AM PDTMCA mulakan gerak kerja di Permatang Pauh. Perjumpaan dengan pengundi dari rumah ke rumah ternyata memberi kesan yang agak positif dan dapat merapatkan jurang diantara pemimpin dan rakyat.

Antara gambar menarik dalam kempen MCA di Permatang Pauh,


Membantu pada yang memerlukan

Kempen di kedai makan yang jadi tumpuan

Saya kenal logo tu.. saya selalu pilih yang tu..

Mesra rakyat

Tepi jalan pun boleh

Penerangan tentang calon dan dasar MCA

Ziarah dari rumah ke rumah

Fuhh.. goreng apa tu Dr Wee? 

Jika sebelum ini kita selalu melihat jentera MCA berjalan dengan agak lembab dan tidak bermaya. Namun pada tahun 2015, kita dapat melihat MCA mula mengatur langkah untuk kembali seperti mana dulu, dimana MCA ialah kuasa parti dominan kaum cina di Malaysia.

Dr Asri Kata Ahmad Maslan Lebih Bijak Dari Ayahanda Tun Dr Mahathir?

Posted: 27 Apr 2015 09:13 PM PDTSelepas kritikan Timbalan Menteri Kewangan Datuk Ahmad Maslan yang mengatakan bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahahir Mohamad tidak faham tentang cukai barangan dan perkhidmatan (GST),

Mufti Perlis Datuk Dr Mohd Asri Zainul Abidin tampil mengkritik kenyataan tersebut melalui laman Facebook miliknya.

Walaupun Asri tidak menyebut nama Ahmad, namun dalam postingnya, beliau mempersoalkan sekiranya pihak yang membuat kenyataan sedemikian lebih bijak daripada Dr Mahathir, jika bekas perdana menteri itu tidak memahaminya.

"Jika Tun M dikatakan tidak faham GST, apakah rakyat Malaysia yang hampir kesemua mereka tidak lebih berpengalaman tentang ekonomi negara dari Tun M akan lebih faham tentang GST?!

"Jika orang yang dianggap oleh majoriti rakyat Malaysia sebagai 'kurang cerdik' (mengelakkan perkataan bodoh) disebabkan kenyataan-kenyataannya tentang GST, dia menyatakan Tun M yang terkenal dengan kepintarannya itu tidak faham GST, apakah si pembuat kenyataan itu lebih bijak di bandingkan Tun M?!!," tulis Asri malam tadi.

Semalam Ahmad menyifatkan Dr Mahathir sebagai tidak faham dengan GST selepas bekas perdana menteri itu mahu sistem cukai baharu dimansuhkan.

Timbalan menteri kewangan itu berkata, Dr Mahathir mungkin tidak menerima penerangan terperinci sehingga mengeluarkan kenyataan sedemikian.

"Saya rasa orang di sekelilingnya tidak memberi penerangan lengkap lagi terperinci mengenai GST kepada Dr Mahathir.

"Jelas peratus GST merupakan cukai yang lebih rendah daripada SST sebelum ini. Bagaimana boleh dia (Dr Mahathir) kata lebih baik jika kerajaan membatalkan GST?" kata Ahmad seperti dilaporkan Astro Awani.

Dalam posting yang sama, Asri juga berpendapat dalam fikah Islam, orang yang safih (bodoh atau kurang cerdik), pengurusan harta tidak boleh diserahkan dalam golongan seperti itu walaupun harta tersebut miliknya.

"Saya terfikir, dalam fekah orang yang safih (bodoh atau kurang cerdik) tidak boleh diserahkan pengurusan harta sekalipun miliknya sendiri, persoalannya; apakah mereka dalam kategori ini boleh diserahkan urusan negara yang membabit rakyat yang ramai?!. Patutkah golongan sufaha (kata banyak untuk safih iaitu bodoh ataupun kurang cerdik) diserahkan kepada mereka jawatan penting seperti menteri dan seumpamanya?!," tulis Asri.

Posting tersebut memperoleh lebih daripada 41000 tanda "like" dan hampir 6000 jumlah kongsi.

Kebanyakan komentar mempersetujui kenyataan Asri dan ada yang menyuarakan pendapat tidak puas hati terhadap kenyataan timbalan menteri kewangan tersebut mengenai pelaksanaan GST yang membebankan rakyat Malaysia.

Dr Mahathir semalam, mengulangi pendiriannya menggesa Putrajaya membatalkan pelaksanaan GST diperkenalkan 1 April lalu kerana pegawai-pegawai kerajaan yang melaksanakan sistem cukai baharu itu sendiri tidak memahaminya lapor The Malaysian Insider

Video Menarik Tentang Calon BN #PRKPermatangPauh

Posted: 27 Apr 2015 07:10 PM PDTVideo ringkas yang agak menarik untuk tontonan semua pembaca.Video menarik tentang calon BN #PRKPermatangPauh
Posted by UMNO Kedah on Monday, April 27, 2015

Kehebatan Wan Azizah 'Nenek Besi' yang Serba Boleh! #PRKPermatangPauh

Posted: 27 Apr 2015 06:13 PM PDTApalah punya teruk poster kempen calon PKR ni. Hanya dengan naik basikal, guna 'tagline' "Kak Wan Terus Berbudi". Berbudi apa namanya kalau calon yang sama pernah meletakkan jawatan sebagai Ahli Parlimen di tempat yang sama dengan memberi alasan "hendak menjaga cucu"?

Terus berbudi apa nama kalau calon ini pernah membuang amanah yang diberikan oleh pengundi dengan meletak jawatan sebagai Ahli Parlimen Permatang Pauh untuk memberikan laluan kepada suami banduan bertanding?

Menarik persoalan dan poster-poster yang Mc ambil dari blog Cucu Tok SelampitIni pula poster kempen yang mempergunakan kanak-kanak. Kalau betul suka kanak-kanak, baliklah jaga cucu-cucu di rumah. Kenapa biarkan cucu-cucu terbiar? Nenek kipas ini telah menggunakan kanak-kanak sebagai bahan kempen semenjak Pilihan Raya Kecil (PRK) Bukit Gelugor lagi. Adakah kempen sebegini dibenarkan di bawah Akta Pilihan Raya? Sudahlah menggunakan kanak-kanak. Payung pula hanya untuk lindung Nenek Kipas sahaja dan kanak-kanak itu dibiarkan berpanas.

Walau bagaimanapun, untung Rakyat Permatang Pauh dapat calon Wakil Rakyat yang serba boleh.


Goreng cekodok pun boleh ...Jadi penjaga gol pun boleh ...Main sepak takraw pun boleh ...
Kipas satay lagilah boleh!!!PKR adalah sebuah parti yang pupus pemimpin. PKR adalah "Parti KeluaRga", parti anak beranak. Yang sedihnya ...


Nak Jaga Cucu pun Azizah

Nak jaga Kajang pun Azizah

Nak jaga Penjara pun Azizah

Nak jaga PKR pun Azizah

Nak jaga PR pun Azizah

Nak jadi Ketua Pembangkang pun Azizah


Kenapalah kita zalim sangat bebankan nenek kita yang berusia 63 tahun ini dengan pelbagai tugas? Rakyat Permatang Pauh bertanggungjawab merehatkan beliau di Permatang Pauh! Jangan biarkan beliau menjadi mangsa kerakusan permainan politik.


McTheory:
Kesian pada Wan Azizah, ringankan beban beliau.. jangan bagi dia buat kerja berat lagi..
-------------------------------------------------------------------------------

Jom berjuang bersama rakan bloggers di Facebook!

Tunjukkan sokongan anda! Sila Like.

No comments:

Post a Comment

Marilah rakyat Malaysia, berikan pendapat anda supaya anda boleh meluahkan apa yang anda fikirkan kepada semua.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...