Kedah Ke KL

Kedah Ke KL


Sedutan Jaringan Liga Premier Kedah VS DRB Hicom

Posted: 02 May 2015 05:37 AM PDTGol perlawanan Kedah v DRB Hicom FC. Kemenangan buat Kedah melalui gol Kedah oleh Shakir dan Sandro. Terbaiklah Hijau Kuning!!Gol perlawanan Kedah v DRB Hicom FC. Kemenangan buat Kedah melalui gol Kedah oleh Shakir dan Sandro.
Posted by Persatuan Bolasepak Kedah - KFA - on Friday, May 1, 2015

Suhaimi Calon Untuk Semua Kaum.. #PRKPermatangPauh

Posted: 01 May 2015 10:35 PM PDT


Dalam sibuk berkempen, Suhaimi calon BN tidak melepaskan peluang mendekati pengundi dari kaum cina. Walaupun ada pelbagai persepsi yang menular, tetapi ia tidak mematahkan semangat 'Mie' panggilan mesra beliau mendekati mereka.

Beliau bersama Timbalan Presiden MCA Dr. Wee Ka Siong, yang mengeringi Mie untuk bertemu dengan pengundi cina, untuk berbual, bermesra dan menyelami cara hidup mereka.


Walaupun beliau seorang professional, Suhaimi Sabudin pandai menyesuaikan diri dalam pergaulannya dengan masyarakat cina. Sifat rendah diri yang ditonjolkan menarik perhatian mereka.

"Saya rasa Calon BN adalah menepati citrasa orang cina, orang melayu di sini," kata Dr Wee.

Hal ini dapat dilihat apabila Mie bertemu dengan mereka, menziarahi dan bertegur sapa dengan para 'bakal' pengundi beliau disepanjang jalan, ketika bersama Dr Wee.

"Saya yakin banyak masalah rakyat akan dapat diselesaikan kelak di Permatang Pauh," katanya lagi.

Saya juga bersetuju dengan Dr. Wee. Kerana selama ini Permatang Pauh tidak mempunyai wakil rakyat yang mengambil berat tentang hal kebajikan mereka. Jika rakyat Permatang Pauh memilih Suhaimi, sudah pasti beliau akan rajin turun padang dan banyak masalah tempatan dapat diselesaikan.


Rakyat Permatang Pauh kena fikir secara menyeluruh, bukan hanya untuk diri sendiri. Apakah mereka pernah terfikir jika ada diantara saudara mereka yang susah, dan mengharapkan bantuan. Tapi bantuan yang diharapkan tidak kunjung tiba. Kerana apa? Kerana wakil rakyat yang dipilih tidak prihatin.

Rasanya tak rugi pun mereka memilih Mie ni. Bahkan sebagai orang muda, sudah tentu beliau akan lebih aktif dan rajin berbakti pada rakyat.

Tipu dan Fitnah Jalan Kempen Terdesak Pas #PRKRompin

Posted: 01 May 2015 10:38 PM PDTBila manusia sudah terdesak, mereka mula melakukan apa saja untuk menang pilihanraya. Jika dulu Pas selalu fitnah yang mengatakan Felda akan lingkup dibawah pengendalian Kerajaan BN. Bila fitnah tersebut tak berkesan, kini Pas mengunakan taktik menipu, kononnya bekas CEO Felda bersama mereka dan berkempen bersama calon Pas Rompin.

Diusunglah si Datuk Sarchu kesana kemari dipentas ceramah Pas dan diperkenalkan beliau sebagai CEO Felda.


Sedangkan beliau hanyalah Ketua Pegawai Eksekutif KPFQ Foods Sdn Bhd, Memang ada kaitan dengan Felda tetapi beliau hanya CEO dianak syarikat milik Felda, bukannya di Felda induk. Paling menyedihkan bekas CEO anak syarikat Felda tu masih lagi dalam tuduhan. Beliau dikatakan menyalahguna wang syarikat terbabit sebanyak RM16.9 juta

Orang macam ni kita boleh percayakah? Walaupun ia baru tuduhan, tetapi integriti beliau sudah tercemar. Bagaimana orang seperti ini mampu membawa calon Pas, Sedangkan diri sendiri pun tak terurus.

Berbalik soal jawatan si Datuk Sarchu ini, akhbar rasmi Pas, Harakah menggunakan tajuk "Bekas CEO Koperasi Felda" sebagai modus operandi mereka untuk menghasut orang Felda.
Ternyata Harakah terpaksa menipu untuk memancing undi. Inikah cara sebuah parti Islam berkempen?

Atau Islam hanya digunakan untuk memancing undi, sedangkan dalam perjuangan untuk menang pilihanraya (hal dunia) mereka sanggup menipu.

Penyokong Pas Tetap Tolak PKR! #PRKPermatangPauh #Hudud

Posted: 01 May 2015 06:12 PM PDT
Pas ​Kawasan Bagan berikrar untuk 'merosakkan sekurang-kurangnya 10,000 undi ​dalam PRK Permatang Pauh ​sebagai bantahan pendirian ​PKR dalam isu hudud.

Ketua Penerangan Pas Kawasan Bagan, Azmi Jaafar menggesa semua ahli Pas Permatang Pauh tidak mengundi PKR berikutan serangan PKR dan DAP ke atas Presiden, Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

"Mengapa kita perlu membantu apabila mereka menghina kami? Jangan berharap bahawa kita (ahli Pas) akan mengundi anda!," katanya selepas mengetuai bantahan secara aman di hadapan Masjid ​Batu, ​Kampung Pertama, selepas solat Jumaat, di sini, semalam.

Himpunan itu juga menyuarakan sokongan kepada Abdul Hadi dan ​golongan ulama dalam Pas. Sebelum ini, Pas mendapat kritikan dari komponen PR ​apabila berhasrat melaksanakan hudud di Kelantan. ​

Sebelum ini, Pemuda Pas Pulau Pinang membuat pusingan U selepas beberapa hari merehatkan jentera pilihan raya setelah AMK Pulau Pinang gagal memohon maaf berikutan kenyataan biadapnya kepada Abdul Hadi.

​Pas Kawasan Permatang Pauh juga membuat pusingan U beberapa hari sebelum itu apabila memberi amaran akan memboikot jika PKR memilih Datuk Seri Dr wan Azizah Wan ismail atau ahli keluarganya sebagai calon dalam PRK Permatang Pauh. ​

Pas menguasai kerusi Dun Permatang Ppasir dalam Parlimen Permatang Pauh melalui Timbalan Pesuruhjaya, Datuk Mohd Salleh Man. - SH
-------------------------------------------------------------------------------

Jom berjuang bersama rakan bloggers di Facebook!

Tunjukkan sokongan anda! Sila Like.

No comments:

Post a Comment

Marilah rakyat Malaysia, berikan pendapat anda supaya anda boleh meluahkan apa yang anda fikirkan kepada semua.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...