Kedah Ke KL

Kedah Ke KL


Guan Eng Cabar Hadi Tunjuk Al-Quran?

Posted: 26 May 2015 06:08 AM PDT


Ini dah semakin menarik, apabila Guan Eng, menyuruh Hadi Awang Presiden Pas menunjukkan dalil dalam Al-Quran yang menyuruh memarahi pihak yang tidak bersetuju dengan hukum hudud.

Apa macam ahli Pas? (bukan PasMa) Presiden Pas dimalukan sampai begitu sekali. Presiden Parti Islam SeMalaysia dicabar oleh Setiausaha Agung Dap suruh buka Quran dan tunjuk dalil? Apakah selama ini Presiden Pas tak reti nas dan dalil dalam Quran?

Malu betui laa..

Takkan ahli Pas nak tengok saja kot?

China Sedia Jalin Kerjasama Erat dengan Malaysia

Posted: 26 May 2015 01:20 AM PDTChina bersedia untuk menjalin kerjasama lebih erat dengan negara-negara serantau lain dalam usaha bantuan bencana, kata anggota Dewan Negara China, Wang Yong.

Ketika berucap pada majlis perasmian Forum Serantau ASEAN-Latihan Bantuan Bencana 2015 (ARF-DiREx) pada Isnin, beliau berkata China bersedia mengadakan perbincangan dengan negara-negara serantau mengenai isu itu.

"Kami bersedia berbincang dengan negara serantau lain tentang bagaimana membangunkan mekanisme kerjasama bantuan bencana untuk latihan dan pertukaran, perkongsian maklumat, tindak balas segera serta kerjasama industri bagi meningkatkan lagi kerjasama bantuan bencana alam serantau dan membawa lebih banyak manfaat kepada rakyat kita," katanya.

Majlis perasmian itu disempurnakan Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin dan dihadiri Menteri Besar Kedah Datuk Seri Mukhriz Tun Dr Mahathir dan Menteri Besar Perlis Datuk Seri Azlan Man.

Wang berkata sebagai pengerusi bersama ARF-DiREx, Beijing juga bersedia untuk bekerjasama dengan Kuala Lumpur untuk memastikan peranan sebagai pengerusi bersama dan latihan tersebut mencapai kejayaan.

Beliau berkata China telah memperjuangkan usaha bagi mewujudkan keselamatan bersama, komprehensif dan mampan bagi Asia iaitu pandangan selaras dengan idea ASEAN bagi kerjasama dan keselamatan bersama.

"China bersedia untuk bekerjasama dengan negara-negara serantau yang lain di bawah prinsip keterbukaan dan inklusif untuk meningkatkan perpaduan dan kerjasama," katanya.

Mengenai ARF-DiREx, beliau berkata China memberi penekanan penting kepada ARF-DiREx dan telah menghantar hampir 600 kakitangan dan sebahagian besar peralatan untuk menyertai semua latihan yang dirancang.

Latihan akan dijalankan di beberapa lokasi di Kedah dan Perlis.

-- BERNAMA
-------------------------------------------------------------------------------

Jom berjuang bersama rakan bloggers di Facebook!

Tunjukkan sokongan anda! Sila Like.

No comments:

Post a Comment

Marilah rakyat Malaysia, berikan pendapat anda supaya anda boleh meluahkan apa yang anda fikirkan kepada semua.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...