Kedah Ke KL

Kedah Ke KL


Mukhriz Komen Tentang YAB PM dan WSJ

Posted: 09 Jul 2015 06:06 AM PDT


Apa komen Dato Seri Hj Mukhriz ya?

HOT! Komen Dato Seri Hj Mukhriz mengenai isu YAB PM dan WSJ.
Posted by Mukhriz Mahathir FC on Monday, July 6, 2015

Video Mukhriz 'Kejutkan' Pesakit di Hospital

Posted: 09 Jul 2015 12:18 AM PDTVideo disekitar YAB MB kita dan isteri ziarah pesakit-pesakit serta memberi sumbangan di Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar kelmarin.

Selepas ziarah dan memberi sumbangan kepada pesakit-pesakit, YAB MB dan isteri sempat berbuka puasa secara santai di Hospital berkenaan.


MB Kedah & Isteri Ziarah Pesakit Hospital Sultanah Bahiyah
Video disekitar YAB MB kita dan isteri ziarah pesakit-pesakit serta memberi sumbangan di Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar kelmarin.Selepas ziarah dan memberi sumbangan kepada pesakit-pesakit, YAB MB dan isteri sempat berbuka puasa secara santai di Hospital berkenaan.#MMFC #KedahSerataRata #KedahAmanMakmur #DSMM
Posted by Mukhriz Mahathir FC on Monday, July 6, 2015

Durian Runtuh Untuk Peneroka FELDA

Posted: 08 Jul 2015 09:46 PM PDT


Setiap kali raya, pasti akan ada 'durian runtuh' yang diberikan kepada para peneroka. Program Ihya Rahmat Ramadan yang berlangsung pada 7hb tempohari, memberi seribu makna kepada mereka apabila Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, mengumumkan pembayaran dividen pelaburan FELDA Global Ventures Holdings Bhd (FGV) serta duit raya berjumlah RM900 bagi setiap peneroka di seluruh negara.

Walaupun saham FGV dikatakan mengalami kejatuhan, namun rezeki kepada peneroka tetap ada. Cukuplah untuk menampung pembelanjaan untuk menyambut raya.

Pembayaran dividen itu membabitkan dividen awal sebanyak 6 sen sesaham dan dividen akhir sebanyak 4 sen sesaham bernilai RM600 bagi setiap peneroka, manakala duit raya bernilai RM300. Dividen yang keseluruhannya bernilai RM59.2 juta dan duit raya (RM29.6 juta) itu akan dibayar kepada 98,688 peneroka yang layak mulai 13 Julai ini.

Najib membuat pengumuman itu ketika berucap pada Program Ihya Rahmat Ramadan Warga FELDA bersama Perdana Menteri peringkat Kebangsaan 2015 di FELDA Pasoh 4, di sini, hari ini. Terdahulu, Perdana Menteri yang tiba di sini pada jam 5.30 petang, melawat Projek Perumahan Generasi Baharu FELDA di FELDA Pasoh 1, yang baru siap dibina.

Sebab tu ramai yang kata FELDA ni anak emas. Sentiasa ada perancangan Kerajaan untuk membantu peneroka FELDA. Diharap dengan pelbagai usaha yang Kerajaan lakukan, peneroka dan anak FELDA terus memberi sokongan kepada Kerajaan untuk terus merancang bagi memperkembangkan lagi FELDA dimata dunia.
-------------------------------------------------------------------------------

Jom berjuang bersama rakan bloggers di Facebook!

Tunjukkan sokongan anda! Sila Like.

No comments:

Post a Comment

Marilah rakyat Malaysia, berikan pendapat anda supaya anda boleh meluahkan apa yang anda fikirkan kepada semua.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...