Anak Sungai Derhaka

Anak Sungai Derhaka


Di Pasir Gudang Najib Tunjukkan Apa Itu 'Hidung Tak Mancung, Pipi Tersorong-sorong'

Posted: 09 Aug 2015 01:30 AM PDT


Ketua Umno Bahagian Pasir Gudang, Johor, Datuk Seri Khaled Nordin hari ini mendedahkan Datuk Seri Najib Razak meminta merasmikan mesyuarat tersebut dan bukannya atas jemputan mereka.

Berucap atas kapasiti ketua Umno Bahagian sebelum ketibaan Najib merasmikan mesyuarat tersebut di Dewan Taman Mawar, Pasir Gudang, Johor pagi tadi, Khaled mengingatkan ahli Umno Bahagian Pasir Gudang agar menjadi tuan rumah yang "baik dan berdisiplin".

"Persidangan kali ini amat bertuah kerana presiden parti akan rasmikan, presiden yang minta untuk rasmikan dan bukan atas kehendak bahagian.

"Kerana 2 bulan lepas, presiden melalui setiausaha agung Umno maklumkan mahu rasmikan (mesyuarat) bahagian," katanya dalam ucapan pertama itu.

Khaled kemudian berucap sekali lagi selepas ketibaan Najib atas kapasiti pengerusi Perhubungan Umno Johor.

"Saya akan berucap 2 kali kerana sebentar lagi presiden akan rasmikan, jadi sebentar lagi saya akan berucap lagi atas kapasiti sebagai pengerusi badan perhubungan," katanya.

"Kita akan jadi tuan rumah yang bagus, yang baik dan yang berdisiplin."

Kemudiannya bila Najib berucap The Malaysian Insider juga melaporkan.. Lebih 700 perwakilan Umno Bahagian Pasir Gudang kelihatan lesu apabila Datuk Seri Najib Razak mula berucap merasmikan mesyuarat perwakilan pagi tadi.

Nada berbeza perwakilan yang bersemangat ketika Ketua Umno Bahagian Pasir Gudang, Datuk Seri Khaled Nordin berucap sebelum itu seakan luntur apabila seakan tidak memberikan tumpuan semasa ucapan Najib, lebih-lebih lagi ketika beliau menyentuh isu membabitkan syarikat 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M).

Malah semasa menyentuh isu BR1M, perwakilan di dalam dewan juga seakan tidak memberikan tumpuan penuh kepada ucapannya.

"Tuan-tuan nak BR1M lagi ke tidak," katanya dan disahut:"Tidak" oleh sebahagian perwakilan.

"Kalau tidak saya batalkan BR1M, ada cara lain ke lebih baik?" soal Najib kepada perwakilan dalam ucapannya.

Malah, ketika menyentuh isu membabitkan skandal-skandal oleh pentadbiran kerajaan terdahulu, perwakilan turut mendesaknya mendedahkan skandal-skandal tersebut, namun Najib tidak mendedahkannya.

"Dalam sejarah kita banyak lagi isu, 1MDB belum ada kerugian.

"MAS kita dah tampung berapa bilion, penjualan saham MAS ini pun ada isu, nak sebut saya boleh sebut.

"Kalau saya sebut saya membuka pekung di dada, kalau tak sebut saya pula yang dipersalahkan," katanya, dan disahut: "bukalah!" oleh perwakilan yang hadir.

... Kesian kat dia.. Hidung tak mancung.. pipi tersorong-sorong...


Kapal dah jumpa tapi minyak RM2.7 juta ghaib?

Posted: 08 Aug 2015 11:49 PM PDT


Sebuah kapal tangki, MT Jaoquim yang hilang di perairan Selangor malam tadi berjaya dikesan di timur Pulau Rupat, Indonesia kira-kira 8.45 pagi tadi iaitu di 1.5 batu nautika di luar sempadan Malaysia.

Timbalan Ketua Pengarah (Operasi) Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM), Laksmana Madya Datuk Ahmad Puzi Ab Kahar berkata, siasatan awal juga mendapati, 3,500 metrik tan minyak mentah (marine fuel oil) bernilai RM2.7 juta yang dibawa kapal didapati hilang.

Beliau berkata, dua kru kapal mengalami cedera ringan, namun helikopter Maritim Malaysia sudah memberi bantuan awal dan membawa kedua-dua mereka ke Hospital Melaka.

"Buat masa ini, kapal berkenaan sedang bersauh di posisi yang dikesan kerana mengalami kerosakan.

"Kapal yang dalam perjalanan dari Tanjung Pinang, Indonesia menuju ke Pulau Langkawi itu membawa 10 orang kru masing-masing sembilan warga Indonesia dan seorang warga Singapura," katanya pada sidang media di sini, sebentar tadi lapor myMetro

Dulu Menteri kata..
-------------------------------------------------------------------------------

Jom berjuang bersama rakan bloggers di Facebook!

Tunjukkan sokongan anda! Sila Like.

No comments:

Post a Comment

Marilah rakyat Malaysia, berikan pendapat anda supaya anda boleh meluahkan apa yang anda fikirkan kepada semua.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...